ג'ירו ד'איטליה בישראל וישראלים בג'ירו ד'איטליה

בכתבה השלישית בסדרה עורך לכם רועי קאפח היכרות עם הנציגים הישראלים שלנו לאירוע ההיסטורי

לפני כמה חודשים, קצת אחרי ההודעה המפתיעה של חברת ההפקה של הג'ירו ד'איטליה RCS Sport על כך שמהדורת התחרות של 2018 תתחיל בישראל, יצאה קבוצת האופניים המקצועית היחידה בישראל Israel Cycling Academy לה קק"ל נותנת חסות, בהודעה מפתיעה לא פחות שהיא נבחרה להשתתף בתחרות השנה. קבוצת ICA היא בדרג השני של איגוד האופניים העולמי, ולכן הכניסה שלה לתחרות אינה אוטומטית (כפי שהסברנו בכתבה הקודמת).

מיום ההכרזה של קבוצת ICA על ההשתתפות בג'ירו, החל שיח וגם קמפיין מתוקשר שעסק בשאלה המתבקשת: מי הם הרוכבים שייבחרו לזנק אל הג'ירו? בקבוצה חברים כ-24 רוכבים, אבל בנבחרת של הג'ירו יש מקום לשמונה רוכבים בלבד. השאלה הבאה שעלתה היא מקומית יותר: מי הרוכבים הישראלים ירכב בג'ירו? זאת תהיה הפעם הראשונה שרוכב ישראלי ישתתף בתחרות ברמה הזאת, ולכן מקום בנבחרת הוא יוקרתי ויקר מפז. כל מי שמכיר את קבוצת ICA ידע מראש שאין הרבה סיכוי לכמה מקומות לרוכבים ישראלים. לנו יש פחות ניסיון, וברוב המקרים לרוכבים הזרים שבקבוצה יש סיכויים טובים יותר לסיים את התחרות.

קבוצת ICA נהנתה מאוד מהשאלה על המקומות של הרוכבים הישראלים בנבחרת. היא יצאה בפרסומים על התחרות הסמויה והגלויה בין הרוכבים על המקומות בנבחרת, סיפרה על תחרויות שהרוכבים נשלחים אליהן בשביל לבדוק את רמת הכושר והחוסן שלהם, פרסמה את נתוני ההצלחה והכישלון של הרוכבים ונהנתה מעניין רב ומפרסום בקרב חובבי האופניים.

בשבועיים האחרונים, כשאנחנו בישורת האחרונה, נשארה קבוצת ICA עם שני מועמדים ישראלים שמתחרים על המשבצת הבודדת בנבחרת: גיא שגיב וגיא ניב. גיא שגיב הוא אלוף ישראל ברכיבה נגד השעון והרוכב הישראלי הוותיק בקבוצה. גיא ניב נכנס לקבוצת עתודת רוכבי ההרים של ICA ומשם עלה מהר מאוד אל הסגל הבכיר. בשבועיים האחרונים היה ברור שאחד מהם ייכנס לסגל של הג'ירו, כשהמוביל הוא גיא שגיב המנוסה יותר.

ביום רביעי 25/04/2018, בתום תקופה ארוכה של שאלות והרבה משחק פסיכולוגי של אנשי המדיה של הקבוצה, פורסם כי שני הרוכבים ייכנסו אל הסגל לתחרות, וזה אומר שאת תואר הישראלי הראשון בתחרות בדרג פרו-טור יַחְלקו שני רוכבים.

אז מי הם הרוכבים הישראלים הראשונים שירכבו בג'ירו ד'איטליה? בואו נכיר אותם קצת.

גיא שגיב, מים שקטים חודרים עמוק
גיא שגיב (23) הוא תושב גבעת נילי ורוכב בקבוצת ICA מאז קיץ 2015. הוא הוחתם בקבוצה מיד אחרי שזכה בתואר (הראשון) אלוף ישראל באופני כביש.

שגיב התחיל להתאמן כבר בגיל 11. את הכניסה שלו לעולם האופניים התחרותי הוא עשה בעקבות רכיבות עם החבר'ה של אבא שלו, והם זיהו את הפוטנציאל הטמון בו ושלחו אותו אל גל צחור המאמן ומנהל קבוצת CCC. כמו רוב רוכבי הקבוצה, התמקד שגיב ברכיבת אופני הרים וכבר בגיל 12 התחיל להתחרות בסבב התחרויות של איגוד האופניים. בגיל 18 הבין שגיב שאם הוא רוצה לקבל תקן של ספורטאי מצטיין, עדיף לו לעבור לרכיבת כביש. אחרי שנים של עבודה קשה וגיחות לתחרויות בחו"ל במסגרת קבוצת CCC, ניצח בשנת 2015 את אליפות ישראל באופני כביש וביום שלמחרת כבר יצאה קבוצת ICA בהודעה שהיא החתימה אותו לשורות הקבוצה.

בשנת 2016 עשה שגיב 39 ימי תחרות במדי ICA ובכללם הטור של קרואטיה, שם כבר הצליח לתפוס זמן אוויר בשידורי יורוספורט כשהוא לוקח חלק בבריחות ואף מוביל את הפלוטון כמה פעמים. בשנת 2017 הוא כבר עשה 62 ימי מרוץ שכוללים תחרויות בדרגים הגבוהים בשל עליית הקבוצה לרמת Pro-Continental במגמת שיפור מרשים.

את שנת 2018 התחיל שגיב לא טוב. הוא סבל מפציעה בברך שמנעה ממנו להתאמן ולהתחרות. לאחר עיכוב בתוכנית האימונים חזר שגיב אל התחרויות והראה זינוק ברמה האישית שלו בטור טיראנו-אדריאטיקו, שם השתתף בבריחות וסיים את הטור שאליו אף רוכב ישראלי לא הגיע. כמה ימים מאוחר יותר זינק שגיב אל הקלאסיקה מילאן-סאן רמו (מרוץ חד-יומי בעל מוניטין) ושם בילה שעות ארוכות בבריחה שמקדימה את הפלוטון ונתפס בעשרות הקילומטרים האחרונים לסיום מתוך 294 הקילומטרים של התחרות כולה.

בשיחת טלפון מספר שגיב על השמחה וההתרגשות בעקבות הבחירה של הקבוצה לשבץ אותו בסגל התחרות. הוא מסביר על הצורך להצדיק את הבחירה שלו מול חברי הקבוצה וכמובן לעשות כל מה שצריך לעשות כדי שהקבוצה תתפקד הכי טוב במהלך 21 ימי המרוץ. שגיב מדגיש את העובדה שההשתתפות בתחרות היא הגשמת חלום אישי אבל שהתחרות היא עבודה קבוצתית והוא יעשה כל מה שיבקשו ממנו כי זאת העבודה שלו ובשביל זה משלמים לו.

בנוסף לכול גיא שגיב הוא בן הזוג של הרוכבת עומר שפירא, רוכבת כביש בקבוצה המקצוענית האמריקאית Cylance Pro Cycling. את שפירא הכיר שגיב במהלך אימונים משותפים במועדון CCC לפני שנים ארוכות ומאז הם יחד ומתקדמים לחוד בעולם האופניים הבין-לאומי.

גיא ניב, ילד טוב משגב
גיא ניב (24) הוא מהיישוב עצמון שבמועצה אזורית משגב. הוא התחיל לרכוב במסגרת כבר בגיל 10, ואת צעדיו הראשונים בתחום עשה במועדון "ספיידר" המקומי במסגרת האימונית של אופיר גל-און. ניב התמקד ברכיבת שטח ובנוסף רכב על אופני כביש כאימון משלים וגם כתחביב. בגיל 13 בחר לעשות את טיול בר-המצווה שלו במסע אופניים שעוקב אחרי רוכבי הטור דה פראנס ברחבי צרפת ובמהלכו טיפס עם האב רמי עליות מפורסמות כגון האלפ דואז. במשך הזמן השקיע גיא את אימוניו באופני הרים והתקבל כחבר בנבחרת ישראל.

במאי 2014 נבחר ניב לחבור לרוכבים גיא זסלר, רותם ישי ושלומי חיימי למען איסוף נקודות נבחרתי במטרה להביא רוכב אופני הרים ראשון אל אולימפיאדת ריו 2016. במשך שנה שלמה טסו ארבעת הרוכבים מסביב לעולם, השתתפו בתחרויות ואספו ניקוד UCI למען הנבחרת. בסוף הקמפיין קרה הטוב ביותר ושלומי חיימי השתתף באולימפיאדה בזכות העבודה הקבוצתית של חבריו (באופני הרים הניקוד הוא קבוצתי ולא אישי כמו בכביש).

בסוף שנת 2016 עזב ניב את קבוצת טימשגב המקומית ועבר אל הפרויקט החדש של קבוצת ICA, קבוצת פיתוח של רוכבי הרים שמטרתה לקדם את רכיבת השטח במקביל לרכיבת הכביש. ניב המשיך לעבוד קשה בשטח אבל השתתף בכמה תחרויות כביש יחד עם רוכבי קבוצת הפיתוח של הקבוצה (ICA הקימו תת-קבוצה בכביש שמפתחת רוכבים צעירים) והלך לו שם לא רע בכלל. בחודש אפריל של אותה שנה הודיע ניב במפתיע על מעבר מאופני שטח לאופני כביש.

חצי שנה עברה מאז עבר גיא ניב מקבוצת הפיתוח אל שורות "קבוצת האם" של ICA, ולמי שלא מבין, מדובר במהירות הבזק. ניב מגשר על פערים בצורה מרשימה, ומאז תחילת עונת 2018 הוא מוריד משקל, מעלה כוח ונעשה לאחד המטפסים הבולטים בקבוצה – עובדה שעזרה לצוות המקצועי להוסיף אותו אל סגל הג'ירו שמלא השנה בעליות קורעות רגליים.

בשיחת טלפון ניב נשמע נלהב מאוד ועייף מאוד. הוא מספר על ערב אינטנסיבי שכלל הרבה עיתונות, מלא טלפונים ואהבה עצומה שהורעפה עליו. הוא מספר לנו את הדברים בצורה קרה, מחושבת ועניינית מאוד עד שהוא מתחיל לדבר על המדינה. הוא אוהב מאוד את ישראל ובשיחה הוא מסביר כמה חשוב לו שהרוכבים והתקשורת הזרה יכירו ויראו את הטוב שיש כאן. הוא מקווה שהתקופה הזאת היא נקודת מפנה לענף האופניים כולו ושמכאן יצמחו עוד רוכבים, עוד קבוצות וכמובן תוצאות טובות.

כששאלנו אותו על הציפיות מהמרוץ הוא ענה בשני חלקים: הוא מצפה לענות על דרישות הקבוצה ממנו במהלך התחרות ומדבר על היעד שלו – לסיים את 21 ימי התחרות ברומא יחד עם כל הרוכבים האחרים.

אנחנו מאחלים לקבוצת ICA ולשני הרוכבים הישראלים שלנו המון בהצלחה בתחרות!

כתב: רועי קאפח.
צילומים: רועי קאפח, נועה ארנון, רמי ניב

עוד על רכיבת אופניים

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה יש להתחבר למערכת

0 תגובות