פרוטוקול התזונה לפני פעילות גופנית מבוסס על מזונות דלי שומן וסיבים לפעילות מעיים נוחה, עתיר בפחמימות, כולל חלבונים ומוכר היטב לספורטאי. בכל מקרה, סוג המזון וכמותו ייקבעו לפי סוג, משך ועצימות הפעילות. למשל כריך מרוח בגבינה לבנה 30 דק' לפני פעילות יכול "להיסבל" היטב לפני רכיבה בעצימות בינונית ,אך לא לפני אימון עצים בדופק גבוה.
נהוג לחלק את צריכת הפחמימות לפני אימון לשני שלבים. השלב העיקרי 'המוקדם', מתחיל 2-4 שעות לפני הפעילות, ההכרחי למיצוי המקסימלי של יצירת הגליקוגן בשריר ובכבד, כולל כמות פחמימות גדולה ודל שומן. השלב השני 'הקרוב' לפעילות כ-30-60 דק' ומשמעותי להשלמת הגליקוגן ולשמירת רמות הגלוקוז בדם בזמן הפעילות. קיום השלב 'הקרוב' תלוי בסוג המזון ובכמות שנצרכה בשלב 'המוקדם', ובעיקר ברגישות מערכת העיכול של המתאמן (אי נוחות, שלשול, הקאה, בחילה).
בשלב 'המוקדם' ישולבו פחמימות מורכבות כגון פסטה, תפו"א, אורז, לחמים וכו' עם חלבונים מן החי ו/או קטניות למשל בארוחת צהריים כאשר האימון בערב, ובשלב 'הקרוב' פחמימות קלות לעיכול כגון פירות טריים או יבשים, דגני-בוקר, לחם לבן, קרקרים או ג'לים ייעודיים. אימוני בוקר יחסרו את השלב ה'מוקדם' אך יידרשו לשלב 'הקרוב' – למשל פרוסת לחם עם גבינה/דבש 30-60 דק' לפני האימון ואת השלב 'המוקדם' נדאג לאכול בערב קודם.
לקראת הפעילות יש לשתות כ- 500 מ"ל נוזלים השווים לכ- 3 כוסות מים. קרוב לוודאי שבקיץ הישראלי, או בפעילות מוקדמת בבוקר לאחר צום, יהיה צורך להכפיל את הכמות. מניסיוני, התבוננות פשוטה בצבע השתן וחתירה לצבע כמעט שקוף היא מדד מהימן לרמת הנוזלים.
למרות שכל הקווים המנחים נשמעים הגיוניים ואפקטיביים, ומבוססים על שיטות הערכה מדעיות, חייבים להתחשב בצרכים האישיים ובניסיונו של המתאמן.