מועדון הטסטוסטרון

דפני משועשעת ממלחמות הגלדיאטורים של העידן הוירטואלי
מתוך הערך טסטוסטרון בויקיפדיה: "...בתחום ההתנהגותי, רמות גבוהות של הורמון זה מובילות לאגרסיביות ותחרותיות, ואילו רמות נמוכות עלולות לגרום לירידה במצב הרוח, דיכאון, עייפות ופגיעה בזיכרון"

עונת המלפפונים 2019 מתאפיינת (אצלי לפחות) בשעות רבות של רביצה כשאני חוסה תחת כנפי המזגן הנעות במונוטוניות מעלה ומטה. החום, הלחות האבק והדרדרת הוציאו לי את החשק לרכוב ובתסכולי כי רב אני מוצאת את עצמי מבלה יותר (מדי) שעות בשיטוט וירטואלי ברשתות החברתיות.

תחביב קיצי זה עימת אותי שוב עם אחת התופעות הפחות חינניות שמאפיינות את עולמנו והיא נטייתם של זכרים להתקוטט. כן, אני יודעת, זה חזק מכם, מסכנים שלי... אבל בחייאת, להגיע לטונים גבוהים (וירטואלית), נאצות ואפילו קללות מפורשות בכל הקשור למקצועה (העתיק) של אמו של מאן דהוא רחמנא ליצלן רק בגלל הוויכוח בשאלה אם בחשמלי מתאמצים או לא?

השעות הרבות שביליתי על האוכף בחברת גברים לימדו אותי שבשל העובדה שהקולוסאום סגור זה כמה שנים, הסינגלים (כמו גם מגרשי הכדורגל ומגרשי החניה) הפכו לזירת התגוששות לגיטימית. כן, מאחר וזה כבר לא באופנה להניף מעל מישהו אלה ממוסמרת, גברים עסוקים בלהוכיח כמה הם... ובכן... גברים, באמצעים פחות אלימים אבל הרבה הרבה יותר משעשעים.

החברים שלי לרכיבה לא פעם הגיעו למצב של ברוגז על אמת בגלל שמישהו הגזים ועלב קשות בבולם של רעהו, כי אין מה לעשות, כשאתה לא יכול להסתובב עם אוסף הקרקפות שלך בפומבי, כל שנותר לך הוא לנופף חזק במפתחות הרכב היוקרתי שלך, משקפיך הממותגים ואופניך המקורבנים (כן, מקורבנים, זו לא טעות, תכף ייפול האסימון).

לפני שהרשתות החברתיות פרצו לחיינו, מלאכת הדאווין הייתה קשה יותר. בהיעדר אמצעי שיווק דיגיטליים, היכולת להצהיר בפומבי כמה אתה אלפא, הצטמצמה למעגלים הקרובים בלבד והשוויץ, היה קטן בהתאם. אבל היום, אם בא לך להראות כמה אתה שווה, מספיק שתעלה תמונת סלפי שזופה מחרטום היאכטה שלך ותברך את רבבות עוקביך בשבת שלום וכולם מיד יישאו אותך על כפיים משל היית אל בשר ודם. בואו נודה על האמת, אם מחר בבוקר צוקרברג יחליט שהוא מוריד את השאלטר, מיליונים ברחבי העולם יחוו התקף חרדה של ממש, כי עכשיו איך יוכלו לשתף את התמונה שלהם קופצים את הדרופ או צילום מסך של הקום שהשיגו בסטראווה?

כן, הפכנו להיות סאקרים של צומי ותכלס, זה די עצוב. אחת ההוכחות לכך היא חוק קנינגהם הקרוי על שמו של האוורד קנינגהם (ממציא הויקי) שהסתמך על משפט צרפתי עתיק האומר :"prêcher le faux pour savoir le vrai" שפירושו - שקר כדי לגלות את האמת. קנינגהם גילה שברשתות החברתיות יותר קל לקבל תשובה עבור שאלה, אם פשוט תכתוב משהו שגוי שכן הדחף להוכיח שאתה חכם יותר ולתקן את הטעות, גובר על הרצון פשוט לעזור... התכונה הזו אגב, משותפת לשני המינים.

אולי עוד כמה עידני אבולוציה יגאלו אותנו מההתנהגויות החייתיות האלו והן יישארו נחלתם הבלעדית של הזכרים בנשיונל ג'אוגרפיק, אבל בינתיים, חברים, עזבו אתכם מההתכתשויות המיותרות והניסיונות להראות כמה אתם חכמים/חזקים/מוצלחים/עשירים/יפים/רוכבי על... פשוט תרכבו.

** למען הסר ספק, תמונות סלפי שלך, כן, שלך, בביקיני עם פרצוף דונלד-דאק, זה לא פחות פתטי.

עוד על רכיבת אופניים

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה יש להתחבר למערכת

0 תגובות