חמש הטעויות הגדולות ביותר של רוכבים מתחילים (וגם מתקדמים...)

מבוא

אם אתם רוכבים מתחילים או אפילו כאלו בעלי ניסיון של כמה שנים, הנה כמה טעויות שחשוב להימנע מהן בכל מחיר!

לא משנה אם אתם רוכבים מתחילים או ותיקים, ישנן כמה טעויות שפשוט אסור לכם לעשות אם אתם חפצים ליהנות מהתחביב הנהדר הזה לאורך זמן.

1. בחירת אופניים וציוד לא מתאימים


החלטתם להיכנס לעולם הרכיבה או לשדרג את האופניים? מצוין! עכשיו חשוב שלא תיפלו למלכודות האלה:
א. "שמע ממני, אין כמו 29 זנב קשיח!" – קל מאוד ללכת שבי אחרי המלצות חברים או אושיות רכיבה שמהללים דגם או סוג אופניים או פריט ציוד מסוימים, אך אם תתפתו לרכוש כאלה על סמך המלצות בלבד, אתם עלולים להתאכזב. אין תחליף לרכיבת מבחן ולבחירה באופניים ובציוד שמתאימים עבורכם ושהכי "עושים לכם את זה". חוצמזה, זה הכי לא cool להיות עוד כבשה בעדר...
ב. יש כחול במידה 42? – לעולם, אבל לעולם, אל תתפשרו על המידה המתאימה לכם גם אם מצאתם מבצע מהסרטים. ועשו לעצמכם טובה, אל תבחרו אופניים וציוד רק לפי העיצוב והצבע, כן?

2. בחירת השותפים הלא נכונים


אין עוררין על כך שכדי להתקדם וללמוד, חשוב להצטרף לרוכבים מיומנים בעלי ניסיון שמהם תוכלו ללמוד. אך חשוב מאוד, בעיקר בשלבים הראשונים, לא להביא את עצמכם לקצה, הן מבחינת דרישות הכושר הגופני הן מבחינת האתגרים הטכניים. ניסיון לרכוב עם קבוצה חזקה ומנוסה מדי עבורכם עלול לגרום במקרה הקל למפח נפש בשל חוסר יכולת לעמוד במאמצים, ובמקרה הגרוע – לפציעות. המפתח לשיפור והנאה הוא התקדמות הדרגתית ומושכלת ובניית בסיס גופני וטכני יציב. ועוד משהו – התרחקו כמו מאש מ"חברים" שדוחפים אתכם לעשות דברים שאתם לא מרגישים שלמים או בטוחים לעשות. נקודה.

3. קורס רכיבה? מי צריך את זה...


רבים מן הרוכבים ישקיעו הון עתק באופניים וציוד, אך יתייחסו בביטול לאפשרות לשלם על קורס רכיבה. אם אתם רוכבים מתחילים, אנו ממליצים לכם בחום להכניס לתחשיב הסכום הכולל שאתם מקצים לתחביב החדש גם את עלותו של קורס רכיבה. מדריך רכיבה מיומן יוכל לסייע לכם לסגל לעצמכם כבר מהרגע הראשון את הטכניקה הנכונה וימנע מכם לקבע הרגלים שגויים שעלולים להשתרש אם תנסו ללמוד הכול לבד. יותר מכך – מדריך רכיבה ואימון מרוכז וממוקד יקצר את פרק הזמן שיידרש לכם כדי להתקדם ולהשתכלל. מובן שהדבר נוגע גם לרוכבים ותיקים. תתפלאו לדעת כמה מאלה שנמצאים כבר שנים על האוכף פשוט לא יודעים לרכוב...

4. אין, אני לא מוותר!


אם לא חוויתם את זה עד עכשיו, אנחנו פה כדי להאיר את עיניכם – זכרו, אין יום רכיבה הדומה לקודמו! יש ימים שבהם הכול מסתדר פיקס ואתם זורמים כמו מים על סלע, ויש ימים שבהם הגוף נוקשה, אתם חשים לא משוחררים ונלחמים על כל תנועה. רוכב מקצועי ומיומן הוא רוכב שמסוגל לזהות את הימים הפחות טובים ולא להתעקש "לרכוב עם הראש בקיר". היו קשובים לגופכם כי הוא יודע לפעמים הרבה יותר טוב מכם מה נכון לעשות, ואם אתם מרגישים שאתם לא ב-"zone", הדבר הנכון לעשות הוא לוותר. אין טעם לנסות בכוח. לרוב מי שמתעקש, מסיים את הרכיבה עם טעם מר בפה (ולפעמים אפילו עפר...).

5. תראה, תראה אותו!


משום מה חלק מהרוכבים, אחרי שצברו מעט (או הרבה) ניסיון, נוטים לשכוח שגם הם היו מתחילים פעם. אז גם אם אתם כבר יודעים לעשות ווילי לאורך ק"מ ובאני-הופ לגובה מטר, אל תתנהגו בשחצנות, אדרבא, חבקו את אלה שעושים את צעדיהם הראשונים, עזרו להם, למדו וטפחו אותם כדי שגם הם "יעבירו את זה הלאה" בתורם.

רכיבות טובות!

עוד על רכיבת אופניים

הוסף תגובה

כדי להוסיף תגובה יש להתחבר למערכת

0 תגובות